Ez R. Webster Kehr 2013. november 8-án közzétett cikkének fordítása.


FONTOS FIGYELMEZTETÉS:

Van egy speciális cikk a veszélyes daganatok (tehát például tüdőben lévő daganatok, agydaganatok stb.) kezeléséről. Olvassa el ezt a cikket is és a veszélyes daganatokról szóló cikket is, mielőtt bármilyen cselekvési tervről döntene. A tervet általában véve az fogja befolyásolni, hogy milyen veszélyes a daganat. Íme egy link a veszélyes daganatokról szóló cikkhez:
Article on Dangerous Tumors [Cikk a veszélyes daganatokról]


Mennyire fontos a daganatok összezsugorítása?

Sok esetben a rákbeteg túlélése érdekében döntő fontosságú, hogy összezsugorítsák a daganatait. Ugyanakkor sok esetben nem életveszélyes, ha úgy hagyunk egy daganatot, ahogy van, és a rák terjedésének megállítására koncentrálunk.

A „modern orvostudomány”, amely erősen kézben tartja annak művészetét, hogy hogyan lehet óriási profitokat bezsebelni, agymosással teljesen elhitette a nagyközönséggel, hogy egy rákkezelésnél minden daganat mérete fontos. Sok esetben a daganat összezsugorítása tényleg életbe vágó. Viszont az ortodox orvostudomány gyakran olyan daganatokat is összezsugorít, amelyek nem számítanak a beteg túlélése szempontjából. Íme egy idézet Dr. Philip Binzel orvostól:

 • „Amikor kiderül, hogy egy betegnek daganata van, az orvos azt az egy dolgot beszéli meg ezzel a beteggel, hogy mit akar kezdeni a daganattal. Ha egy daganatos beteg sugárkezelést vagy kemoterápiát kap, egyetlen kérdést tesznek fel: „Hogy van a daganat?” Soha senki sem kérdezi meg, hogy hogy van a beteg. Orvosi képzésemből jól emlékszem rá, hogy láttam betegeket, akik sugárkezelést és/vagy kemoterápiát kaptak. A daganat egyre kisebbé vált, a beteg viszont egyre betegebb volt. A boncolásnál azt hallottuk: „Hát nem csodálatos?! Eltűnt a daganat!” Igen, eltűnt, de a beteg is eltűnt. Hány milliószor kell még újra és újra eljátszanunk ezeket a jeleneteket, mire ráébredünk, hogy nem a megfelelő dolgot kezeljük?

Elsődleges ráknál – csupán néhány kivételtől eltekintve – a daganat se az egészséget nem veszélyezteti, se a beteg életét nem fenyegeti. Megismétlem ezt a kijelentést. Elsődleges ráknál – csupán néhány kivételtől eltekintve – a daganat se az egészséget nem veszélyezteti, se a beteg életét nem fenyegeti. Ami az egészséget veszélyezteti, és az életet fenyegeti, az ennek a betegségnek a terjedése a test többi részében.

Nincs semmi a műtéti beavatkozásban, ami megakadályozza a rák terjedését. Nincs semmi a sugárkezelésben, ami megakadályozza a betegség terjedését. Nincs semmi a kemoterápiában, ami megakadályozza a betegség terjedését. Honnan tudjuk? Csak nézzük meg a statisztikákat! Van egy olyan statisztika, hogy „túlélési idő”. A túlélési időt úgy határozzuk meg, hogy az eltelt idő hossza a között, amikor először diagnosztizálják a rákot egy adott betegnél, és amikor ez a beteg belehal a betegségébe.

Az elmúlt ötven évben iszonyú fejlődés történt a rák korai diagnosztizálásában. Ugyanebben az időszakban iszonyú fejlődés történt abban, ahogy sebészetileg képesek eltávolítani a daganatokat. Iszonyú fejlődés történt a sugárkezelés és a kemoterápia használatában, ahogy ezek képesek összezsugorítani vagy elpusztítani a daganatokat. Ám a rákbeteg túlélési ideje ma nem nagyobb, mint ötven évvel ezelőtt. Mit jelent ez? Nyilvánvalóan azt jelenti, hogy nem a megfelelő dolgot kezeljük!”

Philip Binzel, M.D., Alive and Well, Chapter 14

Bár vannak bizonyos alternatív rákkezelések, amelyek tényleg zsugorítják a daganatokat, és ez a cikk ezekről a termékekről szól, az alternatív rákkezelések általában mégis inkább arra összpontosítanak, hogy célba vegyék és megöljék a ráksejteket, illetve visszaalakítsák a ráksejteket, hogy normális sejtté váljanak. A daganatok összezsugorítása az alternatív rákkezeléseknél általában másodlagos. Ennek ellenére egyes esetekben a daganat a beteg életét fenyegeti.

Például egyes esetekben a daganat nekinyomódik egy életfontosságú szervnek, fájdalmat okoz, elzárja testnedvek áramlását, vagy valamilyen más okból el kell távolítani a testből. Ha a probléma fenyegeti a beteg életét, akkor a helyzet sürgőssége folytán gyakran jelent megoldást a műtéti beavatkozás.

Fontos megérteni, hogy nincs olyan alternatív rákkezelés, amely garantáltan rövid időn belül jelentős mértékben összezsugorítja a daganatokat. A daganatok nagyon összetettek, és nincs semmi, ami minden esetben működni fog.

Itt nincs felsorolva az összes alternatív rákkezelés, amely zsugorítja a daganatokat, de a fő kezelések, amelyekről már régen ismert, hogy zsugorítják a daganatokat, fel vannak sorolva.

Amikor a daganat mérete döntő jelentőségű, feltételezhetjük, hogy nem kívánatos egy csöppet sem tovább duzzasztani a daganatot, mint amennyire már meg van duzzadva. A legtöbb alternatív rákkezelés átmenetileg azt okozza, hogy a daganat megduzzad, és aztán esetleg elkezdhet zsugorodni.


Egy fontos elv

Egy másik kulcsfontosságú kérdés a daganatok zsugorításánál, hogy meg kell ölni a szerveken belüli mikroorganizmusokat és parazitákat, hogy erősítsük az immunrendszert, így biztosítva, hogy a daganat ne térjen vissza.

Lásd a következő cikken belül a “Kill Microbes and/or Parasites in the Organs (e.g. Liver, Pancreas)” [Mikroorganizmusok és/vagy paraziták megölése a szervekben (pl. máj, hasnyálmirigy)] alcímet:
Referencia-kézikönyv


Cellect–Budwig

A Cellect–Budwig-protokoll része a Budwig-étrend, amely a zsírban oldódó omega 3 vízben oldódó omega 3-má alakításából áll. Ez a kezelés a Bill Henderson-protokollnak is része, amely rövidesen említésre kerül.

Dr. Johanna Budwig kijelentette, hogy a daganatok konkrétan az elektronban gazdag molekuláknak a sejtfalak felületén való hiánya miatt jönnek létre. A protokollja kiválóan képes volt gyorsan összezsugorítani a daganatokat.

A Budwig-étrenden kívül a Cellect nevű termék szintén képes összezsugorítani a daganatokat. A Budwig-étrend és a Cellect nagyon szinergikusak. A Cellect többek között tartalmaz cápaporcot, amely ismert arról, hogy zsugorítja a daganatokat.

A Cellect–Budwig-protokoll másik része a zöldségléfogyasztás. A nagy mennyiségű zöldségléfogyasztás, különösen a répalé, a céklalé, a káposztalé, a brokkolilé és más rák elleni levek ismertek arról, hogy zsugorítják a daganatokat.

Ezenkívül Mike Vrentas, aki a Cellect–Budwig-protokollt támogatja, olyan gyógynövénytermékek kiválasztásában is szakértő, amelyek segítenek zsugorítani a daganatokat.


Béta-1,3D glükán

A test immunrendszere felelős az áttétképződés [a ráksejtek továbbterjedése] és a növekvő daganatok azonosításáért. A tökéletesen működő, egészséges immunválasz általában nem elég erős az áttétképződés megakadályozásához. PONTOSAN ezen a területen virul a béta-glükán. A béta-1,3D glükán képes több milliárd sejtet felsorakoztatni, hogy segítsenek e rákos sejtek és daganatos képződmények elleni harcban.

 • „Egy tanulmánynál az önmagában, szájon át szedett béta-1,3D glükán majdnem feleannyival csökkentette a daganatsúlyt… egy monoklonális antitesttel összefüggésben használva, az átlagos daganatsúly több mint 80%-kal csökkent.”
  – Gordon Ross, PhD, University of Louisville School of Medicine

Semelyik másik termék sem modulálja (javítja) úgy az immunrendszert, mint az élesztő eredetű béta-glükánok; semelyik másik béta-glükán sem fogható a Transfer Point márkájúhoz.

Az alábbi link az egyetlen beszerzési forrás, amelyet ennél a terméknél javaslok; hívja a 800-746-7640-at, és hivatkozzon a CancerTutorra:
https://www.betterwayhealth.com/beta-glucan-60-capsules-500-mg-immune-enhancer.html


„Titkos termék”

Íme egy beszámoló egy olyan férfitől, aki a daganatának zsugorítására használta a „titkos terméket” (amelynek említése nincs megengedve számomra a website-omon):

 • „Mellrákkal diagnosztizált férfi vagyok. Szept. 6-án elkezdtem napi 2 tablettát szedni, és most, okt. 5-én a daganat nagymértékben összezsugorodott, és már nem lehet kitapintani az összes periferiális (azaz „csatlós”) csomót. Nem érzem többé a csiklandozást, viszketést és vérzést sem, amit azelőtt tapasztaltam, mielőtt elkezdtem szedni a („titkos termék”-et).”

Nagyon fontos, hogy pontosan napi KÉT tablettát vegyünk be, nem többet, nem kevesebbet.

Megjegyzendő, hogy ezzel a termékkel együtt az MSM/LIPH-et is használni kell. Lásd a bal oldali hasábban.


DMSO/CD-protokoll

A DMSO egy bámulatos molekula, mivel képes úgy átjutni a bőrön, mintha az ott sem lenne. És magával tud vinni dogokat, vagy „össze tud kapcsolódni” szájon át beszedett dolgokkal – a daganat helyén.

A DMSO és a klór-dioxid valójában egymáshoz kötődik. A DMSO magával viszi a bőrön át a klór-dioxidot (bőrön át kell alkalmazni), és odamegy a ráksejtekhez.

Ez a cikk megtárgyalja ezt a protokollt, de jegyezzük meg, hogy a DMSO-t közvetlenül a daganaton levő bőrre vagy közvetlenül a daganat feletti bőrre kell tenni:
DMSO/CD-protokoll

Lehetséges, hogy a szódabikarbónával kevert DMSO szintén jó lehet daganatok összezsugorítására, de nincs tapasztalatunk ennek végzéséről. Ha ön kipróbálja, kérjük, számoljon be nekünk, hogy ez hogyan működik.


Amazon Tonic III, Botanical Support stb. (vagyis Herb Healers)

FIGYELMEZTETÉS: Ez a termék olyan erős hatású, hogy egy nagy lyukat hagyhat ott, ahol korábban a tumor volt. NE használjuk ezt a protokollt torokban vagy bármilyen más veszélyes helyen lévő daganatokra.

– – – – – – – – – – – – – – – – –

Az Amazon Tonic III egy gyógynövénytermék, amely már sok éve létezik „Cansema” néven. Sok éven át bizonyította, hogy kiválóan zsugorítja a daganatokat.

A „Cansema” szó most már generikus név, tehát ne használjunk semmiféle olyan terméket, amely a „Cansema” nevet viseli. Az „Amazon Tonic III”-at a Cansema kifejlesztésének egyik úttörője készíti.

Íme a használati útmutató az Amazon Tonic III-hoz:
1. Használat előtt rázzuk fel az üveget (tegyük ezt meg minden alkalommal, amikor használjuk).
2. Felnyitás után tartsuk hűtőben.
3. Kezdjük az adagolást naponta 3-szor fél TEÁSkanállal, TELE GYOMORRA.
4. Fokozatosan növeljük az adagot naponta 3-szor 1 TEÁSkanálra, TELE GYOMORRA.
5. Keverhetünk egy kis zöldség- vagy gyümölcslevet ehhez a termékhez, mert rossz íze van.

A többi kapható termék között van a „Botanical Support”.

Dolgozzon együtt a forgalmazóval a saját helyzete kezelésére vonatkozóan. Ezek és más gyógynövénytermékek beszerezhetők a következő website-on:
Herb Healers website


Escozine

Ez egy olyan termék, amely kimondottan daganatok összezsugorítására szolgál, és a bizonyítékok szerint nagyon jól eléri ezt.

Egyik fő alkotórésze a karibi kék skorpió. A karibi kék skorpiót már évtizedek óta használják sokféle egészségi állapotra.

Íme a website:
Native American Nutriscience


A Kelmun-protokoll

FIGYELEM: A személynek egyszerre csak egy erősen lúgos protokollt szabad használnia. Tehát ne használjuk ezt a terméket, ha már céziumot, Cellectet vagy bármilyen más erősen lúgos terméket használunk.
– – – – – – – – – – – –

Ha valakinek szűkös anyagi lehetőségei vannak, a Kelmun-protokoll (szódabikarbóna és juharszirup) képes volt már nagyon jól összezsugorítani daganatokat. Egyrészt erősen lúgos protokoll, másrészt tartalmaz egy „trójai falovat” (a juharszirupot), amely elősegíti, hogy a szódabikarbóna célba vegye a ráksejteket.

Kombinálni kell léfogyasztással (pl. répalé egy evőkanál céklalével) és „zöld italokkal”, valamint remélhetően egy elektrogyógyászati protokollal, például a High RF Frequency Generator with Plasma Amplifier-val.

Lásd még a „Rém olcsó protokoll” cikket további ötletekért, amelyekkel a Kelmun-protokoll kiegészíthető:
Rém olcsó protokoll

Lásd még a „Nem drága rákkezelések” cikket, amelynek linkje megtalálható a bal oldali hasábban a linkek listájában.


Bill Henderson-protokoll

A Bill Henderson-protokoll szintén olyan protokoll, amely tartalmazza a Budwig-étrendet, és szintén nem okozza a daganatok semmilyen gyulladását vagy duzzadását. A Johanna Budwig-féle étrenden alapul, amely túró és lenmagolaj. A kezelés több más étrend-kiegészítőt és egy speciális étrendet is tartalmaz.

Azonban, mivel a Bill Henderson-protokoll nem kimondottan arra szolgál, hogy összezsugorítsa a daganatokat, és mivel meghatározás szerint a beteg már súlyos bajban van, vannak dolgok, amelyekkel ki kell egészíteni a Bill Henderson-protokollt, amikor fontos a daganatok összezsugorítása (felnőtt adagok):
1. 10 g MSM naponta a duzzadás csökkentésére (fokozatosan kell felmenni eddig az adagig):
How To Make MSM Water [Hogyan csináljunk MSM-vizet?]

2. Cápaporc. Naponta három 750 mg-os tablettát kell bevenni. Lásd:
Az egyik forgalmazó a sok közül

3. Nagy mennyiségű zöldségléfogyasztás, különösen répalé, céklalé, káposztalé, brokkolilé és más rák elleni levek. Lásd:
Rák elleni zöldséglevek

Fontos megjegyzés

Sok pénzt [és időt] takaríthatunk meg a Bill Henderson-protokollhoz tartozó termékeken, ha akciós csomagot vásárolunk. USA-beli ügyfeleknek a cég ingyenes szállítást biztosít.

Íme egy külön cikk a Bill Henderson-protokollról, egy linkkel Bill Henderson „Beating Cancer Gently” című website-jához:
Bill Henderson-protokoll és link


Méz, kurkuma és gyömbér [mindenkinek használnia kellene]

A méz egy trójai faló a mikroorganizmus-ölő anyagoknak a ráksejtek belsejébe való eljuttatására, hogy visszaalakítsuk a ráksejteket normális sejtekké.

Két különböző tanulmányban a kurkumát a legjobb anyagnak találták annak a konkrét mikroorganizmusnak a megölésére, amely a rákot okozza.

Minden másnap szedjünk 2 TEÁSkanál mézet 1 TEÁSkanál kurkumával.
Minden másnap szedjünk 2 TEÁSkanál mézet 1 TEÁSkanál gyömbérrel.
A gyömbért és kurkumát másnaponként váltogatjuk, így mindennap fogyasztjuk vagy az egyiket, vagy a másikat.


Mary Eymard Poydock nővér kezelése [mindenkinek használnia kellene]

Ez a kezelés Mary Eymard Poydock nővér (a Mereyhurst College [Eire, Pennsylvania] rákkutatási igazgatója és korábbi biológiaprofesszora) több évtizedes rákkutatásának eredménye.

Eymard nővér és kollégái húszéves lelkiismeretes munkája megmutatta, hogy a C- és a B12-vitamin kombinációja nagyon erős hatást fejt ki a daganatokkal szemben.

Eymard nővér megállapította: „Mára odáig jutottunk, hogy ha a »recept« szerint csinálja valaki, az mindig működik.”

A „recept” nem más, mint a C- és a B12-vitamin keveréke (egy rész B12 és két rész C arányban) a daganat helye közelében.

Azt is látni akarta, hogy a C-B12 keverék meghosszabbítja-e olyan állatok életét, amelyek már rákban szenvednek. Ennek kiderítésére Eymard nővér és kollégái megbetegedett egereknél hét egymást követő napon át befecskendezték a keveréket a rákos képződmények közelében.

A kezelt állatok tovább éltek, mint azok az egerek, amelyek nem kaptak C- és B12-vitamint. Sőt az összes kezelt egér tovább élt, mint a kontrollcsoport. Úgy látszott, hogy a C és a B12 kombinációja nem csupán megakadályozza a ráksejtekből kialakult képződményeket, hanem meg is hosszabbítja a rákkal átitatott állatok életét.

Lásd még:
További információk

Íme az egyik nagyon ajánlott C-vitamin-forgalmazó:

Kiváló pufferolt C-vitamin-termék

Egy púpozott teáskanál 4 g aszkorbinsavat és 700 mg kálium-aszkorbátot tartalmaz. Mint minden C-vitamin-termék esetében, ez a termék gyermekektől elzárva tartandó. Nagyon nagy adagban fogyasztva nagyon veszélyes lehet.

Ez egy kiváló B12-vitamin-forrás, amely nagymértékben felszívódik:

https://www.wonderlabs.com/itemleft.php?itemnum=3292


Laetril

A laetril egy másik természetes anyag, amely ismerten segít összezsugorítani a daganatokat. A B17-vitamin, a laetril és az amigdalin mind ugyanannak a természetben előforduló molekulának a különböző nevei. A barackmag nagyon sok laetrilt tartalmaz.

Ez a protokoll nem okozza azt, hogy a daganatok összezsugorodás előtt megduzzadjanak.

Íme egy link a Cellect–Budwig-protokollhoz:
Cellect–Budwig-protokoll


Zeolitok

A zeolitok bizonyos típusú vulkáni eredetű ásványok. Leginkább mint kelátképző molekulák ismertek, különösen higany és más nehéz ásványok esetén. De az derül ki, hogy a daganatokat is nagyon jól összezsugorítják.

 • Évszázadokon át használták bizonyos zeolitok porított formáit hagyományos gyógymódként szerte Ázsiában az általános egészség és jó közérzet elősegítésére. A „vulkáni kőzetek” történetét nemzedékről nemzedékre adták tovább, ahogy egyre többen tapasztalták meg az életükre gyakorolt előnyös hatásaikat.

A zeolitok egyedülálló, összetett kristályszerkezetű természetes vulkáni ásványok. Üregekből és csatornákból álló (ketrecszerű) méhsejtszerkezetük sejtszinten működve csapdába ejti a nehézfémeket és a méreganyagokat. Sőt a természetben előforduló kevés negatívan töltött ásvány egyikeként a zeolitok mágnesként hatnak, és magukhoz vonzzák a méreganyagokat, foglyul ejtik őket a ketrecükben, és eltávolítják őket a testből.

Íme a Pure Body Extra Strength (spray, a vérben történő kelátképzéshez) és a Pure Body (folyadék, a vastagbélben történő kelátképzéshez) egyik forgalmazója:
My Touchstone Essentials

Érdeklődésre tarthat számot, hogy ezekről kimutatták, hogy bizonyos esetekben nagyon gyorsan zsugorítanak össze daganatokat. Nincs elegendő bizonyíték ahhoz, hogy kizárólag ezekre hagyatkozzunk a daganatok zsugorításánál, de olyan egyszerű a fogyasztásuk, hogy erősen javasolnám őket a többi olyan kezelés kiegészítőjeként, amelyek összezsugorítják a daganatokat.

Lásd még:
Egy orvos cikke a zeolitokról [1. rész]
Egy orvos cikke a zeolitokról [2 rész]


AIS MAX For Life

Ez az általam valaha látott egyetlen alternatív rákkezelés, amelyben kurkumin van. A szóbeszéd szerint ez a termék valóban összezsugorítja a daganatokat.

A kurkumin valóban csodaszer a rák ellen. A nagy gyógyszercégek megpróbálták szintetikusan előállítani ezt a természetben előforduló molekulát, amely önmagában is elég jól működik, köszöni szépen.

Mivel az e termékben lévő kurkumin adagja némileg kisebb, mint ami szerintem kívánatos, érdemes kurkumafűszert használni az ételeinkhez, amikor csak lehet, miközben ezt a terméket használjuk, mindaddig, amíg még megvan a rák.

A zeolitokhoz hasonlóan nincs elég bizonyíték arra, hogy zsugorítja a daganatokat (vagyis nincs „gyógyulási arány”), ahhoz, hogy önmagában használjuk.


Egynyári üröm

Egy harmadik termék (ezen a website-on nincs cikk erről a termékről), amely szintén képes lehet nagyon gyorsan összezsugorítani a daganatokat, az egynyári üröm. Ezt általában nem használják önálló kezelésként, bár képes lehet nagyon hatékonyan összezsugorítani a daganatokat. Az egynyári üröm (sweet wormwood) legelismertebb forgalmazója az Artemisinin:


Essiac tea (olyan gyógyfüvek használata, amelyek NEM lettek kiszárítva)

Az Essiac tea az egyik első számú alternatív rákkezelés, amely ismert módon összezsugorítja a daganatokat. Azonban, mint minden gyógyteának, a hatásfoka erősen függ a gyógyfüvek termesztésének, feldolgozásának és tárolásának minőségétől. Az olyan gyógyfüvek, amelyek ki lettek szárítva, ritkán nagyon hasznosak.

 • „Miután Caisse [az Essiac tea alapítója] lenyűgöző eredményeinek híre eljutott az Egyesült Államokba, egy vezető chicagói diagnoszta bemutatta őt Dr. John Wolfernek, aki a daganatközpont igazgatója volt az Északnyugati Egyetem Orvosi Iskolájában. 1937-ben Wolfer megbízta Renét, hogy kezeljen harminc, végstádiumban lévő rákbeteget, akik öt orvos irányítása alatt álltak. Rene úgy járt át a határon Chicagóba, hogy vitte magával a frissen készített gyógynövényfőzetes üvegeit. Miután másfél évig felügyelték az Essiac-terápiát, a chicagói orvosok azt a következtetést vonták le, hogy a gyógyfüves keverék meghosszabbítja az életet, zsugorítja a daganatokat, és enyhíti a fájdalmat. ”http://www.healthy.net/

Répalé és nyers koszt étrend

Tanulmányok kimutatták, hogy az A-vitamin csökkenti a daganatok méretét. Az A-vitamin fogyasztásának legjobb módja a répalé:

 • „A citromsárgától a mély narancssárgáig (a karotenoidok [a béta-karotin a leghíresebb] egy több mint 600-féle „színű” óriási család, amelyek az A-vitamint készítik, és segítenek zsugorítani a daganatokat):”
  http://www.learningplaceonline.com/nutrition/food/ca-prevent/fruit-veg.htm
 • „Rákos képződmények és sebek gyakorlatilag a test minden részében megjelennek, és a gyógyulásuk hosszú ideig tart. Mivel a test hozza létre ezeket az állapotokat, lényeges kiküszöbölni azokat az ételeket, amelyek táplálják ezek fejlődését. Hosszú tapasztalatára támaszkodva Dr. Earp-Thomas teljesen meg volt győződve róla, hogy amikor valaki főtt ételt eszik, az lehetővé teszi, hogy daganatok és más képződmények épüljenek fel a testen belül. Viszont amikor ezt élő étellel helyettesítették, táplálék híján ezek a daganatok és képződmények azonnal elkezdtek összezsugorodni. A legizgalmasabb eset, amire vissza tudok emlékezni, az volt, hogy láttam, hogy ráksejteket vettek ki egy emberi testből, és azok éltek és virultak a főtt ételben, de képtelenek voltak túlélni ugyanebben az ételben, ha az nem volt megfőzve.”http://www.karlloren.com/
 • „Számos beszámoló/nyilatkozat állítja, hogy a szinte teljes egészében különféle zöldségekből álló étrend azt okozhatja, hogy a rákos daganatok összezsugorodnak, vagy akár el is tűnnek. Ha ezek a beszámolók helyesek, akkor az itt bemutatott elmélet fényében van értelmük. Én anaerob anyagcserét posztulálok, és így a rákot okozhatja az aerob folyamat gátlása a Krebs-ciklus vagy a légzési lánc bármely pontján. Ezt számos kémiai lépés alkotja meghatározott sorrendben, és ha bármelyikük gátolva van, akkor fennáll a lehetősége, hogy ez az egész aerob folyamatot megállítja. Ezeket a lépéseket egytől egyig konkrét enzimek katalizálják, és más enzimek szabályozzák. Ha ezek közül bármelyik hiányzik, az aerob anyagcsere megállhat.”

Ellagénsav

 • „Több tanulmány felfedezte, hogy a málnában található fitotápanyagok védelmet nyújtatnak a rák ellen, sőt akár össze is zsugoríthatnak bizonyos típusú rákos daganatokat. Ezek az anyagok baktérium- és vírusellenes hatást is kifejthetnek. Túl szépen hangzik, hogy igaz legyen? Az ebben a természetes „gyógyszerdobozban” található egyik bizonyos anyag egy ellagitanninoknak nevezett vegyületcsoport. Az ellagitanninok legnagyobb mennyiségben a málnában találhatók meg, de jelen vannak bizonyos típusú szőlőkben, eperben, szederben, áfonyában, sőt egyes diófélékben is. Egy nemrégiben megjelent munka (2001), amelyet az Ohio Állami Egyetemnél dolgozó Dr. Gary Stoner publikált, kimutatta, hogy a magokban és bogyókban található alkotóelemek, de különösképpen az ellagitanninok, gátolják a nyelőcsőrák kialakulását és kifejlődését/előrehaladását. Ez rendkívül fontos megállapítás, tekintettel a belőle származó lehetséges előnyökre.”http://www.smdi.org/new_page_3.htm
 • „A bal oldali hasábban található tanulmányokat [ezen a weboldalon] Susan Thorpe-Vargas PhD állította össze, és ezek az ellagénsav (EA) ismert gyógyászati jellemzőinek összefoglalását képviselik:
  Az EA egy rákellenes hatóanyag – megvédi a DNS-t a mutációtól.
  Az EA 72 órán belül összezsugorítja a daganatokat, ha a rákot nem a p53 vagy WAF 1/p21 gének mutációja okozza.
  Az EA természetes fenolos antioxidáns.
  Az EA olyan hatásokat fejt ki, amelyek baktérium- és vírusellenesek.
  A jelek szerint az EA gátolja a májfibrózist.
  Az EA szívvédő hatású, és hasznosnak bizonyulhat a szívizomgyulladás kezelésében.”

  http://health.centreforce.com/health/ellagic.html

Q10 koenzim (CoQ10)

 • „Egy mellráktanulmány során nőknek napi 390 mg-ot adtak elosztott adagokban, kiegészítőkkel. Ennek eredménye az volt, hogy a daganatok zsugorodtak. A 100 mg-os fenntartó adagot megfelelőnek tartották.”

Valójában a CoQ10 javasolt adagja legalább 390 mg.

 • „Európában lefolytatott tanulmányok, amelyeknél nagy dózisú CoQ10-kiegészítőket használtak, a mell- és prosztatadaganatok jelentős regresszióját mutatták.”

Q10 koenzim (CoQ10)


Aloe arborescens (azaz Aloe vera)

 • „Michael Arringtont májrákkal diagnosztizálták. Az orvosok 17 daganatot találtak a máján. Az egyik baseball-labda nagyságú volt. Az orvosok 4–21 napot jósoltak a rákbetegnek. Hat hónappal azután, hogy Mr. Arrington elkezdett étrend-kiegészítőként kizárólag Aloe verát fogyasztani, a beteg röntgenfelvételeit megvizsgáló orvosok nem tudták [semmilyen] nyomát felfedezni a daganatoknak.”http://stopcancer.com/

Az Aloe vera a természetben megtalálható olyan növény, amelyet nagyon nehéz helyesen feldolgozni úgy, hogy megtartsák a rákellenes tulajdonságait. Az FDA becsukatta az egyik csúcsszintű Aloe vera gyártót, mert 94%-os gyógyulási arányt értek el végstádiumban lévő rákoknál.
Aloe arborescens


Nagy dózisú C-vitamin

 • „Alapvetően a C-vitamint a vér elszállítja a tüdőbe, ahol oxidálódik. Azután elszállítódik a sejtekhez, és ott a mitokondriumokhoz diffundál [elkeveredve, szétszóródva terjed], és leadja az oxidációs potenciálját, táplálva a légzési láncot, és a ciklus megismétlődik. Meg kell jegyezni, hogy már sok beszámoló volt, ahol a megadózisokban alkalmazott C-vitaminnak volt tulajdonítható a rákos daganatok zsugorodása.”

Mindig legjobb MSM-et is fogyasztani, amikor C-vitamint fogyasztunk, vagy bármilyen más olyan protokollt, amely mikroorganizmusokat öl. Íme egy cikk arról, hogy hogyan kell használni az MSM-et a C-vitaminnal, függetlenül attól, hogy milyen adagban fogyasztunk C-vitamint.
MSM/C-vitamin protokoll