Ez R. Webster Kehr 2013. június 28-án közzétett cikkének fordítása.


Mennyire rákos ön? Hogyan mérhető a haladása!

Sokan nem biztosak benne, hogy rákosak-e, és szeretnék tudni, hogy tényleg van-e rákjuk.

Mások biztosak benne, hogy rákjuk van, de nincs fogalmuk róla, hogy valójában mennyire rákosak.

Mások tudják, hogy rákjuk van, és szeretnék tudni, hogy hatásos-e a rákkezelésük. Azt szeretnék tudni: „Működik a kezelésem?”

Az a jó hír, hogy az embereknek nincs szükségük drága és veszélyes „PET képalkotó vizsgálatra” (pozitronemissziós tomográfia) ahhoz, hogy jó becslést kapjanak arról, hogy mennyire rákosak.

A hagyományos orvosi szűrés csak akkor képes „észlelni” a rákot, amikor az durván borsóméretű (egymilliárd ráksejt). Ezt aztán képesek látni, képalkotással vizsgálni, megmérni és szurkálni. De ki akar 6 hónapot vagy többet várni a következő képalkotó vizsgálatra, hogy megtudja, vajon működik-e a kezelése, esetleg drága időt és eszközöket pazarolva valami olyanra, ami esetleg nem is működik?

Azok a rák kimutatására irányuló vérvizsgálatok, amelyek hagyományos módon mérik a tumormarkereket, a legjobb esetben is csak mérsékelten eredményesek. Valójában ezek a biomarkerek csak akkor hámlanak le, amikor már rákja van valakinek. Akkor már túl késő.

A rákbetegek szeretnék tudni, hogy milyen hatásos a rákkezelésük. Hogyan mérjék tehát a haladásukat?

Ha ön valamilyen rákkezelést használ, kérem, fontolja meg a rendszeres és ismétlődő vizsgálatot (pl. két-három havonta), hogy rendelkezzen annak ismeretével, hogy milyen eredményesen hat az ön által használt kezelés!! Ha a pontértéke jelentősen feljebb megy – váltson protokollt!!

Két új rendkívül érzékeny vérvizsgálat, amelyek körülbelül 85-90%-os hatékonyságúak a rák figyelésében, közvetlenül elérhető a fogyasztó számára:

CA Profile – Ez a vér- és vizeletvizsgálat 6 biomarker kombinációját méri, amelyek együtt vizsgálva dokumentált korrelációban vannak a rák fejlődésével és előrehaladásával. A markerek közül 3 tumormarker, a másik 3 pedig a ráknak a szervekre és az immunrendszerre kifejtett későbbi hatásait nézi:
CA Profile


Hőtérképek

Bár a fenti két vizsgálat elárulja, hogy ön „mennyire” rákos, azt nem árulja el, hogy „hol” van a rák.

Azok számára, akik konkrét információt igényelnek arról, hogy „hol” van a rákjuk, a hőtérképek meg tudják adni ezt az információt. Ezek általában a legtöbb nagyvárosban elérhetők. A vizsgálat infrakamerát használ, ahol a rák vörös foltokként jelenik meg a ráksejtek által keltett hő miatt.

Például a legtöbb mellrákos esetet szájbeli fertőzések okozzák. Ha ez a helyzet, akkor a hőtérképek mutathatnak egy piros foltot (azaz fertőzést) a szájban, egy piros foltot (rák) a mell(ek)ben, továbbá egy vagy két vékony piros vonalat a két folt között (a piros vonal(ak) a fertőzés átterjedését mutatja a nyirokrendszeren keresztül a szájból a mell(ek)ben lévő rákhoz).

Ez a website újra meg újra kijelenti, hogy a rákot mikroorganizmusok okozzák. A hőtérképek erős képi bizonyítékkal szolgálhatnak arra, hogy ez igaz.

Azok számára, akik a Mississippitől keletre laknak, 53 hőkamerás gyógyászati központ hálózata áll rendelkezésre Illinois államtól Washingtonig. Íme az URL-jük:
Longevity Thermograph